34x
001309
2024-07-25

Estructura del pabellón del Centro de Rescate CITES en el zoológico de Tábor

En junio de 2024, se inauguró el pabellón del Centro de Rescate CITES en el zoológico de Tábor (República Checa) para proporcionar un santuario para los animales salvajes rescatados del abuso en propiedad privada. Este pabellón es el primero de su tipo en la República Checa en alcanzar esta alta calidad.

Carl Stahl proporcionó una solución de cálculo estructural para el proyecto RFEM 6 junto con los complementos Búsqueda de forma y Cálculo de acero.

Acerca del proyecto

Společnost Carl Stahl poskytla stavebně konstrukční řešení projektu, výrobní dokumentaci pro ocelové konstrukce a dodala své černé nerezové sítě X-TEND®. Zoologická zahrada v Táboře se inspirovala u zahraničních staveb v renomovaných zoologických zahradách a cílem bylo vytvořit moderní a funkční pavilon, který poskytne maximální komfort pro zvířata.

Záchranné centrum zahrnuje dva velké výběhy o ploše 500 metrů čtverečních, které obsahují prvky potřebné pro komfortní život zvířat, jako jsou zastřešené ubikace, dvě nádrže s vodou a val pro vyvýšený rozhled.

Volba černé barvy nerezové sítě přispěla k nerušenému a modernímu vzhledu stavby, který návštěvníkům umožňuje sledovat zvířata bez rušivých elementů.

Diseño estructural

Pro návrh konstrukce pavilonu byl použit software RFEM 6 společně s add-ony Steel Design a Form-Finding. Součástí návrhu bylo posouzení ocelové konstrukce, včetně návrhu nerezové sítě X-TEND® a nerezových lan. Byly navrženy také betonové základové konstrukce včetně mikropilot.

Návrh probíhal ve stylu „vše v jednom modelu“, což umožňuje simulovat reálné chování konstrukce a zároveň šetří čas při přenosu modelů mezi různými softwary.

Lugar Zoológico de Tábor
República Checa
Solución de ingeniería estructural del proyecto Carl Stahl & Co. sro
Arquitecto: AI-ABM Ltd.



Especificaciones del proyecto

Datos del modelo

Número de nudos 167
Número de líneas 229
Número de barras 198
Número de superficies 45
Número de sólidos 0
Número de casos de carga 11
Número de combinaciones de carga 29
Número de combinaciones de resultados 0
Peso completo 19,879 t
Dimensiones (métricas) 34,665 x 12,279 x 41,582 m
Dimensiones (imperiales) 113.73 x 40.29 x 136.42 feet

¿Tiene alguna pregunta?