34x
001309
2024-07-25

Struttura del padiglione del Centro di soccorso CITES nello zoo di Tábor

Nel giugno 2024, il padiglione del Centro di soccorso CITES è stato aperto nello zoo di Tábor (Repubblica Ceca) per fornire un rifugio per animali selvatici salvati da abusi di proprietà privata. Questo padiglione è il primo del suo genere nella Repubblica Ceca a raggiungere questa alta qualità.

Carl Stahl ha fornito una soluzione di progettazione strutturale per il progetto RFEM 6 insieme agli add-on Form-Finding e Steel Design.

Informazioni sul progetto

Společnost Carl Stahl poskytla stavebně konstrukční řešení projektu, výrobní dokumentaci pro ocelové konstrukce a dodala své černé nerezové sítě X-TEND®. Zoologická zahrada v Táboře se inspirovala u zahraničních staveb v renomovaných zoologických zahradách a cílem bylo vytvořit moderní a funkční pavilon, který poskytne maximální komfort pro zvířata.

Záchranné centrum zahrnuje dva velké výběhy o ploše 500 metrů čtverečních, které obsahují prvky potřebné pro komfortní život zvířat, jako jsou zastřešené ubikace, dvě nádrže s vodou a val pro vyvýšený rozhled.

Volba černé barvy nerezové sítě přispěla k nerušenému a modernímu vzhledu stavby, který návštěvníkům umožňuje sledovat zvířata bez rušivých elementů.

Verifiche strutturali

Pro návrh konstrukce pavilonu byl použit software RFEM 6 společně s add-ony Steel Design a Form-Finding. Součástí návrhu bylo posouzení ocelové konstrukce, včetně návrhu nerezové sítě X-TEND® a nerezových lan. Byly navrženy také betonové základové konstrukce včetně mikropilot.

Návrh probíhal ve stylu „vše v jednom modelu“, což umožňuje simulovat reálné chování konstrukce a zároveň šetří čas při přenosu modelů mezi různými softwary.

Posto ZOO Tabor
Repubblica Ceca
Soluzione ingegneristica strutturale del progetto Carl Stahl & Co. s ro
Architetto AI-ABM Ltd.



Specifiche del progetto

Dati modello

Numero di nodi 167
Numero di linee 229
Numero di aste 198
Numero di superfici 45
Numero di solidi 0
Numero di casi di carico 11
Nr. di combinazioni di carico 29
Nr. di combinazioni di risultati 0
Peso totale 19,879 t
Dimensioni (metriche) 34,665 x 12,279 x 41,582 m
Dimensioni (imperiali) 113.73 x 40.29 x 136.42 feet

Hai delle domande?