34x
001309
2024-07-25

Конструкция павильона Спасательного центра CITES в Таборском зоопарке

В июне 2024 года в Таборском зоопарке (Чехия) был открыт павильон Спасательного центра CITES, который должен обеспечить укрытие для диких животных, сохраненных от жесткого обращения с жителями частных домов. Данный павильон является первым в Чехии павильоном такого высокого качества,

Компания Carl Stahl разработала решение для проекта RFEM 6 с помощью аддонов Поиск формы и Расчёт стальных конструкций.

Подробнее о проекте

Společnost Carl Stahl poskytla stavebně konstrukční řešení projektu, výrobní dokumentaci pro ocelové konstrukce a dodala své černé nerezové sítě X-TEND®. Zoologická zahrada v Táboře se inspirovala u zahraničních staveb v renomovaných zoologických zahradách a cílem bylo vytvořit moderní a funkční pavilon, který poskytne maximální komfort pro zvířata.

Záchranné centrum zahrnuje dva velké výběhy o ploše 500 metrů čtverečních, které obsahují prvky potřebné pro komfortní život zvířat, jako jsou zastřešené ubikace, dvě nádrže s vodou a val pro vyvýšený rozhled.

Volba černé barvy nerezové sítě přispěla k nerušenému a modernímu vzhledu stavby, který návštěvníkům umožňuje sledovat zvířata bez rušivých elementů.

Расчет конструкций

Pro návrh konstrukce pavilonu byl použit software RFEM 6 společně s add-ony Steel Design a Form-Finding. Součástí návrhu bylo posouzení ocelové konstrukce, včetně návrhu nerezové sítě X-TEND® a nerezových lan. Byly navrženy také betonové základové konstrukce včetně mikropilot.

Návrh probíhal ve stylu „vše v jednom modelu“, což umožňuje simulovat reálné chování konstrukce a zároveň šetří čas při přenosu modelů mezi různými softwary.

Место ZOO Табор
Чешская республика
Инженерное решение проекта Carl Stahl & Co. s ro
Архитектурный проект AI-ABM Ltd.



Спецификации проекта

Данные о модели

Количество узлов 167
Количество линий 229
Количество стержней 198
Количество поверхностей 45
Количество тел 0
Количество загружений 11
Количество сочетаний нагрузок 29
Количество расчетных сочетаний 0
Общий вес 19,879 t
Размеры (метрические) 34,665 x 12,279 x 41,582 m
Размеры (имперские) 113.73 x 40.29 x 136.42 feet

У вас есть какие-нибудь вопросы?